Voliť si neznamená len voliť.

V dozvukoch volebného kolotoča na Slovensku mi zapadli súvislosti, ktoré ma ovplyvňujú či si to pripúšťam alebo nie. Všetko so všetkým súvisí. Túto vetu ste počuli veľa krát. Aj ja! Postupne si však uvedomujem, ba niekedy priam udrú do nosa argumenty, ktoré tieto súvislosti ozrejmujú. Tak sa stalo aj v túto povolebnú sobotnú noc,.

Každé rozhodnutie, ktoré robím vo svojom živote ovplyvňuje môj život. Keď je rozhodnutie vedomé, sledujem aj jeho realizáciu a vedome prijímam zodpovednosť. Nech sa deje čokoľvek, viem ho korigovať.  Ak je rozhodnutie nevedomé, tak nemám čo sledovať a zodpovednosť nie som ochotná prijať. Alebo aj áno, pokiaľ mám dosť argumentov, osôb, inštitúcií, na ktoré môžem zodpovednosť prehodiť. Môžeme urobiť aj vedomé rozhodnutia, ale čo keď informácie, ktoré toto rozhodnutie ovplyvňujú sú klamstvá, polopravdy, prípadne manipulačné taktiky, ktoré sa šíria okolo mňa? Ako sa potom mám postaviť k zodpovednosti? Koho zaujíma, že ma  takéto informácie dostávajú do úzkosti, stresu, neistoty? Ako môžem niesť plnú zodpovednosť za konanie vo svojom živote?

Čo keď ako základ informácií čerpám tým najjednoduchším spôsobom, z médií, od ľudí – novinárov? Čo keď je novinár, alebo človek s ktorým sa rozpráva frustrovaný a uveril niečomu, čo si našiel na internete, v časopise, počul v krčme? Ako sa mám rozhodnúť zodpovedne voči sebe? Moje zodpovedné rozhodnutie je kúsok mozaiky zodpovednej rodiny a tá zasa kúskom zodpovednej spoločnosti. Čo keď sú naše každodenné voľby rutinou, nezáujmom a niektoré rozhodnutia urobíme pod tlakom, z frustrácie alebo možno aj z iných deštrukčných pohnútok? Akú mám zodpovednosť v takejto stresujúcej situácii? Vždy plnú! Áno, mám plnú, teda 100% zodpovednosť za každé moje rozhodnutie. Aj to, ktoré som pod tlakom okolností, možno svojim nezáujmom nevyhodnotila správne, ako moju najlepšiu možnosť. Podotýkam, že tento model platí pre každého na tejto planéte, nepoviem hneď v celom vesmíre, lebo by som mohla dakoho vydesiť, lebo tam je to presne tak isto.

Čo viem so svojim životom urobiť pri takomto zistení? A tu sa priznám, že píšem svoj príbeh, príbeh svojho života. Volila som si dlho nesprávne. Prijímala som rozhodnutia povrchne, bez hlbšej vedomosti, z naučených vzorov z rodiny, podľa toho ako mi povedali kamaráti, ktorým naozaj ich rozhodnutia vychádzali úžasne. Mala som zoznam spôsobov ako sa rozhodovať pod vplyvom okolia, pod nátlakom, podľa sľubov atď. Ale až do dospelosti som nevenovala pozornosť ako sa cítim a čo mi takéto neosobné rozhodnutia prinášajú. Chcela som zapadnúť. Cez nepríjemnú udalosť, ťažké ochorenie srdca v 18 roku života, som sa postavila na obrubník svojej cesty a čo vidím? Vlastný nezáujem o seba. Po krátkom študovaní som zistila, že nie je možné aby som žila život bez Lásky, ktorá sa vytratila v povinnostiach a snahe včleniť sa. Toto uvedomenie ma veľmi rýchlo vyzdravelo a za 2 roky som bola vyradená z kardio ambulancie, čo podľa pani doktorky bol zázrak.

Ako to súvisí s témou tohto článku? Začala som sa rozhodovať najlepšie ako sa dá, teda podľa seba a zodpovednosť si statočne znášam a som šťastná, i keď niekedy to fakt bolí. Naučila som sa rozlišovať i keď z pohľadu okolia som čudáčka, namyslená a neprístupná. Učím sa ďalej, inšpirácie je všade okolo neúrekom. Najdôležitejším zistením je, že pri pravdivej informácií mám vždy správne rozhodnutie. Ako sa k takýmto informáciám dostať? Ako ich vypátrať, overiť a nechať pracovať vo svoj prospech? Aj tu som uspela, našla alternatívne zdroje, síce menej prístupné ako tie verejné, ale našla. Roky som sa učila v nich orientovať. Postupne som nadobudla zručnosť, spojila som seba s novou informáciou a počkala aká bude odozva. Zdokonaľujem sa stále. Takto sa mi odkryli svety, témy, udalosti, ktoré mi do života privádzajú ľudí rovnako naladených. Obohacujeme sa navzájom.

Pred viac ako rokom som urobila rozhodnutie, že tento u mňa overený model posuniem ďalej. Sprostredkovala som zážitok približne 150 ľuďom, ktorých som sprevádzala do údoliav údolí pyramíd v Bosne a Hercegovine, na miesto mnohými považované za transformačné. Za 4 dni dostanete informácie, ktoré rozbijú celú vašu konštrukciu informácií o histórií človeka, ľudstva, pyramíd, ale najmä o sebe. Robím prednášky, aby stále viac ľudí mohlo svoje rozhodnutia robiť zodpovednejšie. V lete roku 2015, v horúčave júlového dňa som dostala ďalší balík informácií. Túto udalosť som nazvala, „život mi ide oproti“. Tento stav trvá a intenzita tohto toku sa premietla do podujatia, Energia života, medzinárodnej konferencie, ktorá sa uskutoční v Bratislave 1.-3.4.2016. Je pre Vás všetkých, ktorí ste sa v tomto príbehu našli, ktorí máte podobnú skúsenosť. Informácie o konferencií, prednášajúcich a témach nájdete na stránkach www.nasasvetelna.sk/energia-zivota

Predkladám Vám pozvánku, malú ukážku otázok, ktoré mi zmenili život z náhodného k vedomému. K tomuto písaniu ma Inšpiroval profesor Peter Staněk, SAV, ktorý sa ma spýtal: Čo mi môže priniesť konferencia Energia života? Bolo to ako kladivom udrieť do hlavy, šok, brnenie a zrazu vidíte svoju vlastnú situáciu inak. Ak ste pripravení hľadať nové možnosti, nech sa páči niekoľko otázok, ktoré môžu byť pre Vás hybnou silou k osobnej zmene, rozhodnutiam. Može to byť vaše kladivo.

  • Kto som?
  • Ste pripravení poznať pravdivú históriu planéty a človeka?
  • Ako dlho je prítomný človek na tejto planéte?
  • Čo vedeli minulé civilizácie a nám zatiaľ uniká?
  • Prečo stavali pyramídy, kto je ich architektom a realizátorom?
  • Ako praveké technológie môžu pomôcť k zdraviu a harmónií v osobnom živote?
  • Prečo  tieto informácie chýbajú v učebniciach, televíziách, rádiách?
  • Prečo je toľko klamstva a poloprávd okolo týchto tém?
  • Sú toto len moje otázky alebo aj vaše?
  • Máte odvahu vykročiť z komfortnej zóny?
  • Odpovede od tých najpovolanejších získate osobne v Bratislave.

Určite je možné žiť aj bez odpovedí na tieto otázky. Zostať v starých papučiach. Osobnú zmenu tvoríme každým rozhodnutím, voľbou. Len takto prispejeme k spoločenskej zmene. Ale bez poznania dávnej histórie, kolobehu života a uvedomenia si jedinečnosti planéty Zem a človeka to nepôjde. Spokojnosť sa dostaví len správnou voľbou, len keď budeme rovnocennými, uvedomelými a láskavými partnermi.

Podrobný program, témy konferencie, zoznam hostí a možnosť zakúpenia vstupenky nájdete na: www.nasasvetelna.sk/energia-zivota

Profesor Ing. Peter Staněk, CSc.
Facebook skupina Pyramídy Visoko, Bosna a Hercegovina

Pošlite prosím ďalej tieto informácie. Nerozhodujme za iných. Nepoznáme ich PREČO. Takto o nás rozhodujú média, skryté za neosobnou spoločnosťou, ktorej nevyhovuje vedomý občan. Reakcie týchto médií a spoločnosti v spomínanú sobotnú volebnú noc, boli len odpoveďou na ich konanie. Dozvedeli sme sa v číslach koľko ľudí v našej spoločnosti je nespokojných so svojimi voľbami v predchádzajúcom období?

Média nepodporujú Energiu života, odmietli aj platenú reklamu. Vďaka výnimkám. Prečo….?

Želám Vám pokojné a múdre, hlavne vlastné rozhodnutia.

Martina Turiničová